Hemeroteca

       
Dilluns, 1 de juliol de 2019

L'AMB declara l'estat d'alerta pels nivells elevats de contaminació atmosfèrica

Segons ha informat el vicepresident de Mobilitat i Transport, Antoni Poveda, es manté l'avís preventiu per a partícules NO2 i es declara episodi de contaminació per PM10 per nivells elevats de contaminació de l'aire

L'Àrea Metropolitana de Barcelona ha informat a través d'un comunicat que es manté l'avís preventiu per a partícules NO2 emès el passat 28 de Juny i es declara episodi de contaminació per PM10 per nivells elevats de contaminació de l'aire.

“Del conjunt de mesures aprovades, recordem que ja tenim a punt la Zona de Baixes Emissions a l'àmbit de les Rondes de Barcelona i que si els nivells de diòxid de nitrogen empitjoren i s'activés la fase d'episodi de contaminació de NO2, es procediria a realitzar les primeres restriccions de circulació”, avisa el vicepresident de Mobilitat i Transport, Antoni Poveda.

Recomanacions d'actuacions per a la reducció de les emissions:

  • Realitzar els trajectes a peu o amb bicicleta escollint carrers poc freqüentats pel trànsit.
  • Utilitzar el transport públic.
  • Reduir els desplaçaments amb vehicle privat (si és possible, treballar a distància, variar l'horari de feina a canvi de viatjar amb transport públic, treballar en un altre lloc de l'empresa, més a prop de casa…).
  • Utilitzar el cotxe compartit.
  • Realitzar una conducció eficient (arrencada suau, reduir la velocitat, utilitzar el fre motor, evitar accelerades i frenades brusques, etc.).
  • Regulació de la calefacció: baixar la temperatura del termòstat.
  • Assegurar-se del bon funcionament de les calefaccions de combustibles fòssils, llenya, biomassa… evitant-ne purgues i arrancades. Garantir el bon funcionament dels filtres i captadors de cendres de les mateixes.


Recomanacions sanitàries per a la població sensible:

  • Reduir l'exercici físic intens, especialment a l'exterior
  • No modificar els desplaçaments habituals


Es considera població especialment sensible qualsevol persona amb problemes de cor o de pulmons, nadons, nens en edat preescolar i dones embarassades. Tanmateix, hi ha una sensibilitat individual a la contaminació atmosfèrica, per la qual cosa les persones sensibles no constitueixen un grup homogeni de la població i els símptomes poden variar segons la persona.
 

+ INFO: Episodis ambientals de contaminació atmosfèrica

Imatge notícia
L'AMB alerta dels nivells elevats de contaminació atmosfèrica a l'àrea metropolitana de Barcelona
↑ pujar
©
Ajuntament de Castelldefels
Plaça de l'Església, 1 - 08860 Castelldefels
Telèfon: 93 665 11 50